Mark Knopfler v razprodani dvorani Stožice: Rad igram, zato ne razmišljam o tem, da bi odložil kitaro

16:46

Skorajšnji 70 letnik je včeraj po šestih letih spet napolnil dvorano Stožice in dokazal, da je še daleč od zaključka kariere.

oznor

Tokrat je predstavjlal svoj zadnji, deveti solo studijski album “Down the road wherever”, s katerega je sicer zaigral samo dve pesmi: My bacon roll in Matchstick man.

oznor

Koncert je sicer začel z dinamičnima Why Aye Man in Corned Beef City, nato pa nadaljeval z Sailing to Philadelphia in vmes postregel z Once upon the time in the west, Your latest trick in On every street, iz obdobja The Dire Staits, nato pa nadaljeval z subtilnimi skladbami iz svoje solo kariere. Uradni del je zaključil s skladbo Speedway at Nazareth iz albuma Sailing to Philadelphia.

oznor

V prvem “bisu” smo uživali v Money for nothing, nato pa je spremenil svoj skoraj železni repertoar turneje in izpustil skladbo Piper to the end iz albuma Get lucky, ter nadaljeval z So far away, ter za konec navdušil z instrumentalno klasiko iz filma The local hero – Going home, ki je bila izjemna popotnica za odhod domov, za občinstvo, ki je bilo zaradi geografsko osamljenega koncerta iz vseh koncev nam bližnjih držav: Italije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske.

Dvorana Stožice, 29.6.2019

Kljub temu, da je izpustil klasike iz njegove kariere pri The Dire Straits, kot so Sultans of swing in Brothers in arms ali mogoče The telegraph road, ki jo je imel v repertoarju že leta 2003 v Hali Tivoli, mu nikakor nemoremo zameriti, saj je glasbeno potovanje čez celoten njegov koncert vzbudilo prijeten občutek tudi najboj gorečim oboževalcem skupine The Dire Straits, ki so mogoče pričakovali več starega rocka. Upajmo, da se še vrne v naše kraje, prej kot v roku šestih let.

AB

banner-ntrc-martinovanje