Martin Čater na poti v domovino

8:21

Na drugem treningu smuka v Areju si je levo koleno poškodoval najboljši slovenski smukač ta hip, Celjan Martin Čater. Magnetna resonanca, ki so jo opravili v bolnišnici v Östersundu, je pokazala natrgano sprednjo križno vez ter poškodovana meniskus in hrustanec. Čater se vrača v domovino, kjer bo nadaljeval zdravljenje, sezona pa je zanj žal končana.

VAL GARDENA,ITALY,14.DEC.18 - ALPINE SKIING - FIS World Cup, Super G, men. Image shows Martin Cater (SLO). Keywords: Stoeckli. Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram

Za 26-letnim Čatrom je zelo dobra sezona. Osmi je bil na najdaljšem smuku v svetovnem pokalu v Wengnu. V dobri formi je prišel tudi na svetovno prvenstvo. Bil je najboljši Slovenec na superveleslalomu, končal ga je na 13. mestu. V 13. krogu 1. slovenske lige so bile Celjanke boljše od Velenjčank z 28:20. Za gostiteljice so po pet golov dale Sanja Vrček, Katja Čerenjak in Ela Kodele. Pri Velenjčankah sta bili najbolj učinkoviti Petra Tomič in Nika Oder s po šestimi zadetki. Novo zmago so zabeležile tudi igralke Zelenih dolin, v gosteh so Ljubljano ugnale s 27:17. Petra Fister je dala deset golov, po štiri pa Lina Krulec in Anika Strnad. Žalčanke so druge na lestvici, Celjanke so skočile na četrto mesto, a imajo dve tekmi več od Ajdovk. Slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič je na tekmi svetovne dvoranske serije v Madridu osvojil drugo mesto s časom 46,55. Na državnem prvenstvu v Novem mestu ne bo tekmoval. Smučarske skakalke danes na Ljubnem čaka druga od treh tekem svetovnega pokala, premierna ekipna tekma. V slovenski reprezentanci bo tudi Jerneja Brecl iz velenjskega kluba. V 17. krogu 1. slovenske lige za košarkarje bo Šentjur že ob 17.00 gostoval pri Primorski. Dve uri kasneje bosta obračuna Zlatorog – Helios in Šenčur – Hopsi. V 2. ligi se bo tekma med Celjani in Škofjeločani začela ob 20.00. V mednarodni ligi bodo hokejisti Celja ob 18.00 pričakali ekipo Vojvodine.

Foto: Gepa

banner-ntrc-martinovanje

Deli