Martina Ratej prekratka za finale

4:28

Celjski atletinji Martini Ratej se na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru ni uspelo uvrstiti v finale v metu kopja, saj je dosegla rezultat precej daleč od kvalifikacijske norme in v svoji skupini osvojila 10. mesto.

Martina Ratej v kvalifikacijah meta kopja na OI v Riu ni imela svojega dne, saj je precej zaostala za kvalifikacijsko normo.
Martina Ratej v kvalifikacijah meta kopja na OI v Riu ni imela svojega dne, saj je precej zaostala za normo, 63 metrov, ki je zagotavljala nastop v finalu.

V treh poskusih ni uspela preseči 60 metrov. V prvi seriji je Martina Ratej kopje vrgla 59,76 metra, kar je bil tudi njen najboljši dosežek v kvalifikacijah. V drugem metu je njeno kopje pristalo pri 58,15 metra, v tretjem poskusu pa je prestopila. Kvalifikacijska norma je sicer bila 63 metrov.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Atletinja AD Kladivar je bila po nastopu precej razočarana, saj pričakovala uvrstitev v finale in odmeven dosežek tudi v bojih za medalje. Kot je še povedala Ratejeva, meni, da je dobro pripravljena, vendar ji ne uspe sestaviti meta brez napak in da tekmuje preveč nesproščeno.

A zaradi nastopa v Rio de Janeiru, kjer se ni približala 7. mestu iz OI v Londonu, ne namerava obupati, ampak se bo zdaj osredotočila na prihodnje svetovno prvenstvo in ponovno dobre nastope v Diamantni ligi.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

 

Deli