Mestni svet za ustanovitev Tehno parka

Sledi imenovanje sveta zavoda in vršilca dolžnosti direktorja

13:53

Celjski mestni svet je na včerajšnji seji po hitrem postopku potrdil ustanovitev javnega zavoda Tehno park, ki bo v delu stavbe nekdanjega Teka upravljal z bodočim znanstveno zabavnim parkom in co-working prostori. Mestna občina Celje že nekaj časa obnavlja tri nadstropja stavbe v okviru projekta Generator, vrednega 6 milijonov evrov, za kar je prejela tudi tri milijone nepovratnih evropskih sredstev.

Uresničenje enega največjih evropskih projektov v občini, ki jih je včeraj tudi obravnaval mestni svet, vključuje tudi upravljanje prostorov in vsebin v obnovljenih prostorih Teka. “Na občini smo želeli, da bi upravljanje prepustili Inkubatorju Savinjske regije, a so nas na ministrstvu opozorili, da podjetje, družba z omejeno odgovornostjo, ni pravilna oblika, zato je bilo treba ustanoviti javni zavod”, je povedala Barbara Gorski, z oddelka za družbene dejavnosti na MOC.

Predlog za ustanovitev javnega zavoda Tehno park je svetnikom predstavila Barbara Gorski, vodja službe za investicijsko vzdrževanje na MOC.
Predlog za ustanovitev javnega zavoda Tehno park je svetnikom predstavila Barbara Gorski, vodja službe za investicijsko vzdrževanje na MOC.

Marjan Ferjanc, vodja odbora za finance in premoženjska vprašanja v mestnem svetu pa je v svojem nastopu med drugim postavil vprašanje, ali ni v občini že dovolj javnih zavodov in bi nemara kateri od obstoječih lahko upravljal tudi Generator.

Celjski župan Bojan Šrot je povedal, da so po informacijah in izkušnjah, ki so jih na občini pridobili o tovrstnih parkih po Evropi, pomemben vir za delovanje tudi donacije, predvsem gospodarskih in tehnoloških družb.

“Zato smo se tudi odločili, da predlagamo ustanovitev samostojnega zavoda, ker donatorji pač radi vidijo, da  ne gredo sredstva v neko skupno vrečo, ampak, da se točno ve, kam je šla donacija in za kakšne namene je bila porabljena,” je povedal Bojan Šrot.

Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Tehno park predvideva tudi oblikovanje sveta zavoda in imenovanje direktorja, še prej pa vršilca dolžnosti direktorja.

V svetniški skupini SD so sicer vložili amandma, da bi se novi javni zavod imenoval T-park in ne Tehno park, a amandma ni dobil zadostne podpore.

Preberite še:

Za Generator ustanovitev javnega zavoda Tehno park

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

Deli