Meteorne vode povzročajo težave

22:08

Nevihte in močni nalivi, ki so proti večeru zajeli tudi celjsko območje, ponekod povzročajo težave. O zalitih objektih in poplavljenih cestah poročajo z območja Prebolda, Žalca, Velenja in Šoštanja.

lightning-342341_1920Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je poplavljal potok Kolja v Šeščah pri Preboldu zaradi nanosa vejevja in hlodov na most. Voda je ogrožala eno stanovanjsko hišo in poplavila klet stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Šešče. V Sv. Lovrencu je meteorna voda poplavila hlev. Gasilci PGD Sv. Lovrenc so prekopali in preusmerilo tok vode. V Matkah se je sprožil tudi zemeljski plaz in poškodoval del ceste.

Na Preloški cesti v Velenju sta osebni vozili zapeljali v poplavljen podvoz. Posredovali so gasilci PGD Velenje in vozili izvlekli. V Ulici Pohorskega bataljona v Velenju je meteorna voda poplavila garažo stanovanjske hiše. Na Cesti v Bevče v Velenju pa je močan veter podrl drevo preko lokalne ceste na dvorišče stanovanjske hiše. Gasilci PGD Velenje so drevo razžagali in ga odstranili.

V Lokovici v občini Šoštanj je meteorna voda poplavila kleti treh stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci PGD Lokovica, ki so vodo izčrpali in preusmerili tok meteorne vode.

BA

Deli