Metka Hrovat šesta predsednica uprave Polzele v zadnjem letu in pol

18:41

Predsednik uprave Polzele Marko Klemenčič je v petek, po dobrem letu vodenja tovarne nogavic, nadzornemu svetu podal svoj odstop. Na čelu družbe ga je zamenjala nekdanja nadzornica in članica uprave Metka Hrovat, ki naj bi nadaljevala z začrtanim delom. A nepričakovan odhod Klemenčiča, ki je uspel povezati zaposlene, lokalno in državni politiko ter vsem vlil upanje o vnovičnem prodoru na vrh, odpira številna vprašanja. Zaradi Klemenčičevega odhoda so zaskrbljeni tako na polzelski občini kot v sindikatu.

Marko Klemenčič tudi na današnjem zboru delavcev ni postregel z nobenimi dodatnimi pojasnil in še naprej vztraja, da odhaja iz osebnih razlogov.

Klemenčič, ki je sredi poletja z širokim nasmehom sprejel državno darilo v obliki dokapitalizacije v vrednosti 1, 5 milijona evrov ne razkriva kaj bo počel v prihodnje pravi pa, da bo podjetju še pomagal. Kot pravi se poslovanje povečuje. Izziv za prihodnje obdobje pa ostajajo tuji kupci. In kaj je ob odhodu povedal zaposlenim?

Vodenje Polzela je z oktobrom tako prevzela Metka Hrovat. Dejala je, da je prvi del finančne sanacije pod streho, sedaj je na vrsti poslovna, ki navadno traja več let. Obeti so dobri, a kot pravi v poslovnem svetu zagotovil za uspeh ni.

Na vprašanje o morebitnem strateškem vlagatelju pa Hrovatova odgovarja.

Hrovatova je sicer že šesta predsednica uprave Polzele v zadnjem letu in pol.

LEA KOMERIČKI

Preberite še:
Ali Klemenčič res odhaja iz osebnih razlogov?