MI2 predstavljajo “Lanski sneg” – prvi singel z nove plošče

10:34

8. studijska plošča skupine Mi2 nastaja v novem svetišču skupine

mi2-2Po letu in pol Mi2 predstavljajo nov singel – Lanski sneg. Pesem o minljivosti, pozabi in spominu bo s svojo sporočilnostjo zlezla pod kožo slehernika ter je prvi napovednik nove, 8. studijske plošče štajerskih rockerjev. Material nastaja v novem svetišču skupine na Belem pri Šmarju, v redkih premorih med koncerti.

 

Tisti, ki jim je blizu nežna štajerska rockovska lirika, ne bodo razočarani. Lanski sneg je pesem o minljivosti, pozabi in spominu, zapakirana v značilni baladni rock zvok Mi2 z nepogrešljivo Egonovo kitarsko solažo. Grenko-sladki preplet melanholije in življenjskega optimizma, ki je povezan v pesmi, s svojo neposrednostjo in življenjskostjo z lahkoto zleze pod kožo slehernika. Malo mehkejša, a vseeno zelo Mi2-jevska.

Pesem Lanski sneg napoveduje novo, že osmo avtorsko studijsko ploščo Mi2, ki postopoma, v redkih premorih med koncerti, nastaja v novem svetišču skupine na Belem pri Šmarju. Zadnji studijski album Mi2-jev Čista jeba, ki je nastajal v šmarski Stari šoli, sodi po uspešnosti v sam vrh njihovih plošč. Zanj so prejeli nagrado za ploščo leta in za skladbo Čista jeba nagrado skladba leta na podelitvi glasbenih nagrad zlata piščal v letu 2015. S ploščo so postavili še en mejnik – razprodali so ljubljansko Halo Tivoli.

banner-ntrc-martinovanje

Deli