Mi2 – So proklete vijolice čista jeba?

9:01

Druga letošnja skladba Mi2 nastala med pestro koncertno sezono

Mi2 predstavljajo drugo letošnjo novo skladbo, pomenljivega naslova Proklete vijolice. Poskočni in hudomušni pesmi bo kmalu sledil videospot. Po skladbi Lanski sneg je to drugi sveži izdelek, ki napoveduje 8. studijsko ploščo obsoteljskih rockerjev. Ta med mnogimi koncerti nastaja v pribežališču skupine na Belem pri Šmarju. 

foto: Alenka Peterlin

Mi2 2017 - 1

Ob koncu sezone cvetja Mi2 predstavljajo novo skladbo, ki ima zanje značilen poskočni ritmem. Proklete vijolice so hudomušen pogled na prepovedano ljubezensko razmerje, ki sta ga zakrivila glavna junaka pesmi. Pesem je podana z moškega zornega kota, kar pomeni, da je gledišče na zgodbo bistveno drugačno, kot če bi besedilo pisala ženska. Avtor besedila je namreč Jernej Dirnbek – Dimek, avtor zadnje mega uspešnice skupine Čista jeba, ki je prejela tudi nagradi zlata piščal za skladbo in album leta. Mi2 še napovedujejo, da bo skladbi kmalu sledil videospot.

Mi2 2017 - 3
Skladba Proklete vijolice najavlja nov, osmi studijski album, okoli katerega se v Mi2 že na veliko iskrijo ideje, tudi kadar niso v rožicah. Melodije in stihi nastajajo v novem pribežališču skupine na Belem pri Šmarju v času, ko skupina ne koncertira. V septembru jim boste lahko prisluhnili na šestih koncertih širom po državi.

banner-ntrc-martinovanje

Deli