Ministra za delo in gospodarstvo na obisk v Velenje

6:44

Potem ko je kitajski lastnik Gorenja napovedal množična odpuščanja, bosta Velenje danes obiskala ministra za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in za delo Janez Cigler Kralj. Sestala se bosta s tamkajšnjim podžupanom Petrom Dermolom ter predstavniki sindikata in sveta delavcev v Gorenju.

gorenje hisense ukrepi corona 03 2020 web

Kot je znano, v Mestni občini Velenje ostro nasprotujejo napovedanemu množičnemu odpuščanju v Gorenju, zato so ministroma prejšnji teden poslali povabilo na sestanek v Velenje in ju pozvali k ukrepanju. Kot pravijo v velenjski občini, novi lastnik Hisense že dve leti obljublja nadaljnji razvoj Gorenja, nova delovna mesta in novo tovarno televizorjev, a nič od tega še ni izvedeno. “Odkar je Gorenje prevzel Hisense, je brez dela ostalo že 1.800 oseb, po zdajšnjih napovedih pa naj bi do konca leta ostalo brez dela še 2.200 oseb, od tega v Velenju od 1.000 do 1.500,” so zaskrbljeni v Velenju. Za lokalno skupnost je odločitev o zmanjšanju števila zaposlenih nedopustna, saj bo povzročila pravo socialno katastrofo v Velenju, je opozoril velenjski podžupan Peter Dermol.

Velenjska občina od vlade pričakuje, da nemudoma začne sprejemati ukrepe za pomoč regijam, ki jih bo brezposelnost v prihodnjih mesecih drastično prizadela, da sprejme ukrepe za pomoč družinam, kjer bodo ostali brez osebnega dohodka in da nemudoma pristopi k pridobivanju novih investitorjev za te regije.

STA, BOJANA AVGUŠTINČIČ

Deli