Mlada umetnica Katja Gorečan z novo pesniško zbirko

16:44

Mlada celjska pesnica Katja Gorečan je te dni izdala tretjo pesniško zbirko Neke noči neke deklice nekje umirajo. Prav tako je sodelovala kot dramaturginja pri novem opernem delu Ada. Pred mesecem pa je z lutkovno predstavo Virginija Volk sodelovala na 9. Bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. 

Katja Gorečan, pesnica - 24.10.2017 poslana na NT
Foto: SHERPA

Katja Gorečan je mlada pesnica iz Celja, ki je leta 2012 izdala pesniško zbirko Trpljenje mlade Hane in bila z njo izbrana za 15. Bienale mladih umetnikov Evrope in Sredozemlja, nominirana za Jenkovo nagrado in izbrana za festival Pranger. Katja Gorečen je te dni izdala svojo tretjo pesniško zbirko z naslovom Neke noči neke deklice nekje umirajo, zbirko koreopesmi, ki so novost v slovenskem prostoru. Koreopesem je žanr dramskega izražanja, ki vključuje poezijo, ples, glasbo in igro. Katja Gorečan:

Katja je kot asistentka dramaturga sodelovala v lutkovni predstavi Virginija Volk. Ta prav posebna predstava, ki otrokom na razumljiv način predstavi melanholijo in depresijo, je na odru postavljena kot senčno gledališče, dodaja Gorečanova.

Namen predstave je poudariti moč in pozitivne učinke, ki jih premoreta domišljija oziroma umetnost, da si opomoremo in se ponovno postavimo na noge. Katja tudi slika, likovno umetnost zdaj spretno kombinira s senčnim gledališčem ter svoje slikanje uporablja pri scenografiji.

BGO

Deli