Mladostniške težave mlade Hane

0:22

 V polni mali dvorani Celjskega doma so dijaki Gimnazije Celje Center uprizorili novo gledlaiško delo Trpljenje mlade Hane, ki je nastalo po predlogi pesniške zbirke vsestranske celjske umetnice Katje Gorečan. Po uspešni včerajšnji premieri bo danes  ponovitev. Ob dnevu žena bodo mladi z določenim izseki iz predstave nastopili tudi na Kogresnem trgu v Ljubljani.

DSC_7702

Hana sovraži britvice, preveč kadi in občuje z neznanci. Piše pesmi in rada sedi na balkonu. Nekoč je mislila, da bo umrla zaradi ali od ljubezni, a tega še ni doživela. V Haninih težavah se takorekoč lahko prepozna vsaka najstnica ali študentka. “Hana je oseba, ki pove, kar si misli,” je povedala  Ivana Čačič,  ena izmed štirih dijakinj, ki so na odru uprizorile svojeglavo Hano z vsakdanjim težavami, kot so menstruacija, nesrečna ljubezen, smrt v družini, smrt domačega ljubljenčka, prekomerno popivanje.

DSC_7850

Pod režijo in dramatizacijo predstave se je podpisal mlad srednješolski režiser Aljaž Primožič. V dramsko besedilo je pretvoril pesniško Trpljenje mlade Hane, ki je sodoben spev mladosti.  Nad mladimi ustvarjalci je bila vidno navdušena avtorica pesniške zbirke Katja Gorečan.

Mladi igralci in režiser so člani gledališke skupine Središče, ki deluje pod mentorstvom profesorice Jasmine Temnik Kerš in Ane Pečnik.

Mladi so se s predstavo prijavili na Festival sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije ter na festival mladinskih skupin Vizije.

BGO
Foto: Nik Skerbiš

 

Deli