Moje življenje z Almo Karlin

13:55

Pred Vodnim stolpom v Celju bo zvečer ponovitev predstave Moje življenje z Almo Karlin, zgodovinske-potopisne monodrame o življenju dveh izjemnih žensk, Celjank Alme Maximiliane Karlin in Thee Scheiber Gammelin. Glavno vlogo je upodobila Barbara Vidovič, direktorica profesionalnega gledališča Talija, ki letos praznuje deset let delovanja.

vidovič
Foto: arhiv Talija gledališče

 Avtorja in režiserja predstave Michaela Greena Alujeviča je zgodba Alme M. Karlin navduševala že od otroštva. V sami predstavi pa ga je zanimal njen odnos z dolgoletno prijateljico Theo Shreiber Gammelin, ki jo je upodobila Barbara Vidovič.

 Premiera monodrame je bila pred šestimi leti in od takrat so jo na slovenskih odrih že večkrat ponovili. V letošnjem letu so jo ob deseti obletnici zavoda Talija oživeli in ob tem izdali tudi dramsko besedilo v knjižni obliki. Vidovičeva poudarja, da je Almina zgodba prevzela, vsakogar, ki si je ogledal predstavo.

 Gledališče Talija se je v desetih letih dokazalo z odličnimi predstavami in s posebnostjo v slovenskem prostoru.

 Kot je še dodala Barbara Vidovič, so v desetih letih delovanja znali ujeti ravno pravi način delovanja. To jim daje pogum in motivacijo za naprej.

BGO