Pestra muzejska noč, koncert Akorda pred Metropolom zaradi bolezni odpadel

13:05

Nocojšnji večer bo muzejsko obarvan, saj se bo po številnih slovenskih mestih zgodila že 15. Poletna muzejska noč. V letošnji akciji bo sodelovalo okoli 70 ustanov, s preko 350 programi. Tudi na Celjskem bodo muzeji odprli svoja vrata in poleg prostega vstopa pripravili posebne programe vodenj kot tudi posebne prireditve. Koncert orkestra Akord, ki bi moral biti danes zvečer ob 21. uri pred Mestnim kinom Metropol, pa bo zaradi bolezni v zasedbi odpadel, so sporočili iz Zavoda Celeia Celje.

 

21.6.2015 poslana na NOVI TEDNIK, FA Sherpa
Foto: SHERPA

Poletna muzejska noč želi obiskovalcem s pestrim in raznolikim programom predstaviti muzeje, galerije in druge ustanove, ki hranijo, ohranjajo in predstavljajo kulturno dediščino kot prostore za sproščeno, zabavno in navdihujoče preživljanje prostega časa. Pester današnji program bo od 18. ure do polnoči, pravi koordinatorka Poletne muzejske noči Irena Marušič.

S programom želi organizator, to je Skupnost slovenskih muzejev, nagovoriti obiskovalce vseh starosti, družine in posameznike, tiste, ki pogosto obiskujejo muzeje, predvsem pa tiste, ki vanje poredko ali pa sploh ne zahajajo. Če je pred 15 leti poletno muzejsko noč obiskalo nekaj tisoč ljudi, zadnja tri leta organizatorji beležijo od 37 do 40 tisoč obiskovalcev.

Akcija Poletna muzejska noč je v marsičem primerljiva z muzejskimi nočmi po svetu, a ni omejena le na eno mesto, temveč poteka po vsej državi. Celoten program, tudi celjskih muzejev, je objavljen na spletni strani muzejska-noc.si.

BGO

Deli