Na celjski oder prihaja Mučenik

12:45

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje bodo danes premierno uprizorili dramo Mučenik, ki jo je napisal prodoren nemški gledališki ustvarjalec Marius von Mayenburg.

Najstnik Benjamin v šoli noče več na plavanje. Mama najprej pomisli na droge ali na težave z dojemanjem in sprejemanjem lastnega telesa v najstniških letih. Potem odkrije, da niso droge, temveč je krivo Sveto pismo. Benjamin je našel vero, našel je Boga in plavanje v skupini z dekleti žali njegova verska čustva. Napove vojno pokvarjenosti in grešnosti v svoji okolici. Provokativna, komična in ostra igra govori o nevarnih pasteh vseh skrajnosti današnjega časa. Predstava po besedah dramaturginje Tatjane Doma pokaže na to, kako hitro odpove družbeni sistem, ko se sooči s kakršnikoli verskim fanatizmom.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Glavno vlogo je prevzel najmlajši član igralskega ansambla Slovenskega ljudskega gledališča Celje Blaž Dolenc. V predstavi sodelujejo tudi gostje iz Akademije za gledališče, radio, televizijo in film v Ljubljani Urban Kuntarič, Beti Strgar in Živa Selan.

TS
Foto: SLG Celje

Mucenik-3292