Na čelo Weiler Abrasives Jože Kaligaro

Po šestih letih se s 15. marcem od vodenja Swatycometa, zdaj Weiler Abrasives, poslavlja Matjaž Merkan

12:47
Joze Kaligaro
Jože Kaligaro bo 16. marca prevzel vodenje mariborsko-zreškega podjetja Weiler Abrasives, ki izdeluje bruse za industrijo in široko potrošnjo. Nazadnje je vodil Livar iz Ivančne Gorice.

Vodenje mariborsko-zreškega proizvajalca umetnih brusov in tehničnih tkanin Weiler Abrasives bo sredi marca prevzel Jože Kaligaro. Sedanji direktor Matjaž Merkan, ki je družbo, prej imenovano Swaty Comet, uspešno vodil pet let, do konca aprila ostaja v podjetju kot svetovalec vodstva.

Vodenje mariborsko-zreške družbe Weiler Abrasives, prej Swatycomet, bo 16. marca prevzel Jože Kaligaro, ki ima dolgoletne izkušnje pri vodenju velikih industrijskih podjetij. Nazadnje je vodil družbo Livar iz Ivančne Gorice. Sporazumna odločitev vodstva in lastnikov za menjavo je bila sprejeta konec minulega poslovnega leta na pobudo dosedanjega direktorja družbe Matjaža Merkana, so sporočili iz podjetja. Merkan, je podjetje uspešno vodil od leta 2013, v tem obdobju je pomembno povečal obseg poslovanja ter dokončal postopek prodaje in integracijo v globalno skupino Weiler Abrasives Group, so še zapisali v sporočilu in dodali, da vizija in strategija družbe ostajata nespremenjeni. Merkan bo v podjetju kot svetovalec uprave ostal do konca aprila.

Družba Weiler Abrasives bo letos obeležila 140-letnico delovanja. Lani je 825 zaposlenih ustvarilo dobrih 81 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je dva odstotka manj kot v letu prej. To je posledica upada prodaje v segmentu izdelkov za kovinskopredelovalno industrijo zaradi neugodnih političnih in gospodarskih razmer na nekaterih ključnih trgih. Zlasti pomemben je bil trg Irana, ki pa so ga bili zaradi politike ZDA lani prisiljeni opustiti. Na nekoliko nižje prihodke so vplivale tudi podražitve surovin. Je pa družba pomembno rast beležila na trgih zahodne Evrope in odločneje vstopila na indijski trg. Veliko so se posvečali tudi razvoju novih izdelkov ter izboljšavam in inovacijam procesov, izgradnji organizacijske kulture odličnosti, pri čemer so izpeljali pomembna vlaganja v vrednosti štirih milijonov evrov.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

LKK, foto: DialogCo