Na čelo zdravstvenega doma izvolili Jasno Žerak

Irena Nunčič: "Podporo so mi obljubljali s figo v žepu"

6:54

Na volilni seji sveta zavoda Zdravstvenega doma v Šmarju pri Jelšah so sinoči izvolili novo direktorico. Predstavili so se trije kandidati. Od devetih prijavljenih jih je pet izpolnjevalo pogoje, dva sta tik pred zdajci odstopila. Svoj program so članom sveta zavoda tako predstavili Jasna Žerak, Anton Zidar in Irena Nunčič.
Seja sveta zavoda je za razliko od kakšne v preteklosti minila v mirnem tonu. Posebnih vprašanj za Žerakovo, Zidarja in Nunčičevo člani sveta po predstavitvi njihovih programov niso imeli. Res pa je bilo med njimi več podobnosti kot razlik. Na tajnem glasovanju Zidar ni dobil nobenega glasu, dosedanja direktorica Irena Nunčič je dobila štiri, Jasno Žerak pa je od 15 podprlo 11 članov sveta. Žerakova še zgolj v vlogi kandidatke ni želela dajati izjav. Je bila pa vidno razočarana Irena Nunčič. Kot je dejala, so ji nekateri obljubljali podporo s figo v žepu.  Irena Nunčič:

Njenih argumentov, da po rezultatih iz leta 2016 sodijo med najboljše zdravstvene domove v Sloveniji, očitno člani sveta  nočejo slišati.  Irena Nunčič:

Za razliko od občin je Nunčičevi svet zavoda podporo odrekel že pred časom. Tudi zaradi tega razhajanja je tokratni razpis za direktorja že peti po vrsti. Imenovanje Jasne Žerak na njeno mesto je samo prvi korak. Zdaj so na potezi župani šestih občin ustanoviteljic. Če Žerakovo zavrne samo eden izmed občinskih svetov, bodo v Šmarju iskali direktorja še šestič.

StO