Na kolo za zdravo telo in čisto okolje

9:00

Na zadnjo nedeljo v maju je danes v Celju že 14. rekreativna družinska prireditev Na kolo. Osnovni vodili pri organiziranju dogodka, ki povezuje šest sosednjih občin, je spodbujanje skupnega aktivnega načina preživljanja prostega časa in skrb za zdravje in okolje.

NA KOLO 2019_Edi Baumkirher_Snežana Delakorda_Darja Lesjak
Edi Baumkirher, inšpektor v oddelku za cestni promet PU Celje, Snežana Delakorda, vodja organizacijskega odbora in Darja Lesjak, vodja City centra Celje.

»Letošnjemu dogodku smo v imenu dodali še naziv »za zdravo okolje«. S tem želimo osveščati trajnostni način mobilnosti, hkrati pa spodbujati k aktivnemu transportu kot eni od oblik telesne dejavnosti za krepitev zdravja,« je v svojem nagovoru poudarila Snežana Delakorda, vodja organizacijskega odbora

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Startna mesta tega največjega kolesarskega dogodka na Celjskem ostajajo v vseh šestih občinskih središčih sosednjih občin: Celje, Slovenske Konjice, Šentjur, Štore, Vojnik in Žalec. Kolesarji bodo povsod startali ob 10. uri. Nekoliko spremenjene celjska, konjiška, vojniška, šentjurska in štorska trasa, ki bodo udeležencem nudile še več kolesarskih užitkov. »Ob 10.15 bo pred City centrom Celje start za vse, ki se bodo podali na 12-kilometrsko otroško oziroma družinsko traso. Zanjo je značilno to, da se udeleženci ves čas peljejo po kolesarski stezi,« je še povedala Snežana Delakorda.

Udeležence čaka letos še prav posebna glavna nagrada – e-kolo in možnost brezplačne izposoje e-Kolesca na celjski trasi.

 

LKK, foto: Na kolo

Deli