Na Ljubnem in v Solčavi praznujejo

8:22

Na Ljubnem in v Solčavi bo danes še posebej praznično. V obeh občinah namreč praznujejo občinska praznika.

Za občino Ljubno je bilo zadnje leto uspešno, saj so dokončali nekatere naložbe, ki so si jih občani že dolgo želeli. Župan Franjo Naraločnik:


ljubno_radmirje_panorama_us_3513Na Ljubnem bo današnja slovesnost ob občinskem prazniku, ki se bo začela ob 19. uri, v znamenju podelitve občinskih priznanj. Med prejemniki treh zlatih je uspešno podjetje KLS Ljubno, ki po finančni plati veliko pomaga različnim ustanovam. Družina Jurjevec iz Juvanja bo dobila zlato priznanje kot vodilni turistični dejavnik v občini ter za sodelovanje na različnih prireditvah. Eno od letošnjih zlatih priznanj so namenili še predsedniku smučarsko skakalnega kluba Alojzu Murku, ki ga bo prejel za uspešno predsedovanje ter njegov močan pečat v razvoju športa. Po osrednji slovesnosti bosta ob 20.30 v Vrbju še srečanje z Ljudskimi godci ter pogostitev z domačimi dobrotami.

V Solčavi v ospredju voda

V Solčavi občinski praznik praznujejo praznik nekoliko drugače, saj je osrednja proslava vsako leto na drugo temo, in to v dramatizirani obliki. Lani je bila na temo muzikantov, letos bo v ospredju voda kot vira življenja. Med drugim bo voda predstavljena tudi po svojem gospodarskem pomenu kot tudi po škodi, ki jo občasno povzroča. Več o utripu življenja v občini od zadnjega občinskega praznika pa županja Katarine Prelesnik:

 

Občinskih priznanj letos ne bodo podelili. V občini s petsto prebivalci jih namreč po pravilniku podeljujejo vsaka štiri leta.

BRANE JERANKO

Deli