Na Pikinem festivalu rekordno število obiskovalcev

13:12

V soboto se je zaključil 27. Pikin festival, ki je letos nosil slogan Sam svoj mojster. V sedmih razigranih dneh so mladi in stari ustvarjali in raziskovali na več kot 100 kreativnih delavnicah, uživali v 70 gledaliških, lutkovnih, plesnih in glasbenih predstavah, sedmih mojstrskih umetniških četrtih, tematskih razstavah, športnih in pustolovskih dogodkih ter v mnogem drugem zabavnem in izobraževalnem dogajanju na prostem.

sodelavci-27-festivala-foto-vid-jercic
Sodelavci 27. Pikinega festivala (Foto: Vid Jerčič)

 Festival, ki je v vseh teh letih postal vse velenjski projekt, se letos poleg novitet lahko pohvali z več kot 100 tisoč obiskovalci. Ni pa vsako leto več samo obiskovalcev, ampak tudi tistih, ki festival radi pripravljajo ter pomembno prispevajo h kulturni vzgoji mladih in kakovostno preživljanja prostega časa družin. Letošnje novosti in najbolj zanimive točke so bile Pikina gusarska ladja, izjemno dobro so bile obiskane umetniške četrti in vesoljska akademija. Po mnenju direktorice Festivala Velenje Barbare Pokorny je pomembno:

Pika Nogavička se je poslovila s podelitvijo najvišjih festivalskih priznanj – zlatih pik – in s predajo lente županu Mestne občine Velenje Bojanu Kontiču.

BGO

banner-ntrc-martinovanje

Deli