Na podstrešju bodo nove učilnice

7:34

Na Osnovni šoli Ljubečna načrtujejo, da se bo predvidoma ta teden začela prenova podstrešja, s čimer bo šola pridobila šest novih učilnic in dva kabineta. Šola, ki bo jeseni slavila dvajsetletnico izgradnje nove stavbe, je bila zgrajena za 250 otrok, jeseni pa jih bo več kot 460.

ljubecna solaGlede na povprečno število 25 učencev na oddelek je šola med najbolj zasedenimi v Celju, pravi ravnatelj Martin Grosek, ki bo jeseni začel opravljati še en ravnateljski mandat. Šola se je zato pred časom sama lotila načrtovanja prenove dela podstrešja. Običajno takšne naložbe financira občina sama, pravi Grosek, medtem ko je na Ljubečni malo drugače:

Vse to je šola tudi sama sfinancirala, nato pa se je vključila še občina in dela bodo tako hitreje končana, in sicer naj bi bila vsa večja gradbena dela zaključena predvidoma septembra letos. Pogodbena vrednost del znaša približno 570 tisoč evrov. Izvajalec bo celjsko podjetje Ges. Kaj bo šola s tem pridobila? Martin Grosek:

Šola bo tako med drugim spet dobila gospodinjsko učilnico, ki jo je morala preurediti v jedilnico, saj je bilo v prvotni le 60 sedežev, medtem ko kosilo v šoli je kakšnih 300 otrok. Sicer pa pouk zaradi gradbenih del ne bo oviran.

TC

Deli