Na slikarski način obuja spomine

11:20

V Galeriji Železarskega muzeja na Teharjah pri Celju bo konec letošnjega leta in začetek prihodnjega v znamenju Božidarja Ščurka. Celjski slikar in restavrator je prejšnji četrtek na ogled postavil pregledno likovno razstavo, ki jo je poimenoval Obujeni spomini.

»Določeni trenutki v življenju so se mi zelo vtisnili v spomin in jih zato vedno znova obujam na slikarski način. Določene motive, ki so mi pri srcu, ali so to mestne vedute ali kakšen prizor iz narave, ponovno obdelujem in jih poskušam likovno bolje predstaviti kot sem jih morda nekoč ter na ta način obujam spomine,« pravi Božidar Ščurek, ki je postavitev tokratne razstave prilagodil prostorski razporeditvi galerije Železarskega muzeja. Likovna dela je razporedil po treh prostorih, ki predstavljajo tematsko zaokrožene sklope. Največji del so zanimivosti iz narave, ki jih je obdelal na svojstven način. Javnosti predstavlja še dela z morskimi motivi in na temo Žičke kartuzije.

DL3U3180
Ščurek likovne umetnosti ni študiral. Ko se je moral odločati o svojem nadaljnjem šolanju, se je znašel pred veliko dilemo – ali umetnost ali tehnika. Strah pred negotovo prihodnostjo umetniške kariere ga je zanesel v Maribor, kjer je pridobil naziv elekrto inženirja.

ŠO, foto: GrupA

Deli