Pričakujejo množičen vpis v tehnično izobraževanje

10:53

V teh dneh se morajo devetošolci odločiti, kje bodo v naslednjih letih nabirali srednješolsko znanje. Šolski center Celje je največji v regiji, saj v njegovem okviru deluje pet srednjih šol, ki ponujajo najrazličnejše programe, od gimnazijskih do tehničnih in poklicnih. Za mnoge od njih je zanimanje med mladimi precejšnje, ponekod celo presega razpoložljivo število prostih mest.

dosedla igor ŠCC
Direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla

Podobno zanimanje za tehnično izobraževanje pričakuje šola tudi ob tokratnem vpisu. Se pa zadnja leta razporeditev dijakov po programih spreminja, pravi direktor centra Igor Dósedla. “Bili so časi, ko smo imeli 800 gimnazijcev, pa pomanjkanje v poklicnih in strokovnih šolah. Lani za vpis na nobeno gimnazijo ni bilo omejitev, naš center pa je imel omejitve na sedmih tehniških šolah. Omejitve imamo tudi v poklicnih šolah. To pomeni, da se zelo dobri dijaki vpisujejo tudi na poklicne in tehniške šole.”

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

V okviru šolskega centra, ki letos slavi 60-letnico obstoja, se izobražuje tri tisoč dijakov. Ob tem ima center tudi višjo strokovno šolo s 400 študenti in Medpodjetniški izobraževalni center, ki skrbi vsako leto dodatno usposobi več sto odraslih.

TC
Foto: GrupA

DL3U9073