Najlepša ljubezenska zgodba na celjskem odru

5:25

Na odru Slovenskega ljudskega gledališča Celje bo danes premiera najbolj znanega dela Williama Shakespeara Romeo in Julija. Pod režijo predstave se je podpisal Matjaž Zupančič.

Liza Marija Grašič, Petra Vidmar, Petja Labović, Katarina Kozjek in Mitja Ritlop med izvedbo tragedije Romeo in Julija avtorja Williama Shakespeareja v režiji Matjaža Zupančiča in izvedbi ansambla SLG Celje, v Celju, 10. februarja 2017.
Liza Marija Grašič in Petja Labović v glavni vlogi. Foto: Uroš Hočevar

Največja ljubezenska zgodba vseh časov je navdihovala ustvarjalce vseh generacij in umetniških zvrsti. Tokrat je navdušila celjske gledališčnike, ki so se zanjo pripravljali kar dve leti, pravi upravnica gledališča SLG Celje Tina Kosi.

Upravnica je pohvalila kreativno delo celotnega ansambla, še posebej glavna igralca Liso Marijo Grašič in Petjo Labovića. Tragedija o prepovedani, nemogoči in neustavljivi ljubezni je zgodba o sovraštvu in ljubezni. Režiser predstave Matjaž Zupančič, ki je veliko bral in študiral Shakespearova dela, meni, da je tragedija Romeo in Julija drugačna od ostalih njegovih del.

BGO

banner-ntrc-martinovanje

Deli