Do odškodnin z namernim povzročanjem prometnih nesreč

12:15

Celjski policisti obravnavajo več primerov goljufije,  ki sta jih osumljena domačina, 42-letni  moški in 48-letna  ženska.

policijaOmenjena na parkiriščih večjih  trgovskih  centrov v Celju oprezata za vozniki, predvsem starejšimi, ki  speljujejo s parkirnih prostorov vzvratno, ter lažno prikazujeta, da so ju vozniki kot pešca spregledali, z vozilom oplazili ter poškodovali. Osumljenca od voznikov skušata  pridobiti denar s predlogom,  da se lahko za odškodnino v zvezi poškodb dogovorijo sami brez policije.

Osumljenca na območju trgovskih centrov v Celju povzročata tudi namerne prometne nesreče. In sicer tako, da se svojim vozilom drugemu vozniku tako približata, da ju ta oplazi s svojim vozilom. Tudi v teh primerih vozniku, ki naj bi po njunih besedah povzročil nesrečo, predlagata, da se dogovorijo sami brez policije, če jima voznik poplača škodo na kraju.

Policija zato oškodovance  opozarja, naj ne nasedajo goljufoma in ne plačujejo odškodnin, temveč  naj o dogodku  obvestijo policijo in zadevo prijavijo.

AB

Deli