Napolnimo šolske torbice skupaj!

Skupaj z društvom Generator bomo to poletje polnili šolske torbice za novo šolsko leto

12:00

V trenutku, ko otroci, učitelji in starši komaj čakamo počitnic, na polnjenje šolskih torbic morda res nihče ne pomisli. Obstajajo pa starši in otroci, družine, ki jih misel na jesen stiska že zdaj. Da bo poletje brezskrbno tudi zanje, smo se odločili podpreti akcijo članic društva Generator. To poletje bomo zbirali šolske potrebščine, zvezke in torbice. Tudi oblačila za šolarje bodo zelo dobrodošla. Saj veste, da so jeseni vse hlačnice in vsi rokavi prekratki.
Društvo Generator pomaga predvsem starejšim in ranljivim skupinam ljudi. Ponujajo vse od pomoči na domu, do svetovanja in izobraževanja. Pri svojem delu se zelo pogosto srečujejo z družinami v velikih, a največkrat prikritih stiskah. S pomočjo donatorjev jim pomagajo s hrano in oblačili. Med tistimi, ki se redko ali nikoli ne izpostavljajo, so ljudje z minimalnimi dohodki. Ko so družinski prilivi ravno tolikšni, da presegajo cenzus za vsako uradno socialno pomoč. Brez potrdil o socialni ogroženosti pa pogosto ostanejo tudi brez pomoči humanitarnih društev. Prav za te družine so lani ob koncu šolskega leta s pomočjo donatorjev in dobrih ljudi speljale akcijo polnjenja šolskih torbic. »Zbrali smo precej šolskih potrebščin. Ker se zavedamo, da smo s svojim dejanjem marsikateremu staršu olajšali stisko, je naša velika želja, da letos akcijo ponovimo v večjemu obsegu. Povezale se bomo tudi s šolskimi svetovalnimi službami in nekaterimi centri za socialno delo na Celjskem. Trudili se bomo, da najdemo tiste, ki pomoč resnično potrebujejo,« je dejala Marinka Kotnik, članica društva. Podprimo dober namen tudi mi.
Šolske potrebščine, zvezke, torbice in oblačila (čista in primerna za šolarje do 15. leta) lahko med počitnicami prinesete v oglasni oddelek Novega tednika in Radia Celje, v Knjižnico Celje, v frizerski salon KSF v Lilekovi ulici ali v Celjski mladinski center. Napolnimo šolske torbice skupaj!