Napovedali pestro poletje v Celju

15:30

Znan je program Poletja v Celju, knežjem mestu 2016. V sklopu omenjenega projekta, ki ga v Celju pripravljajo že 20. leto, se bo med junijem in avgustom zvrstilo več kot 100 dogodkov. Eden od vrhuncev dogajanja bo premiera muzikala Veronika Deseniška, novost, ki bo navdušila ljubitelje sedme umetnosti pa je, da na Stari grad prihaja tudi Kino pod Grajskimi zvezdami.
Direktorica Zavoda Celeia Celje Milena Čeko Pungartnik je povedala, da se projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2016, tudi letos osredotoča na raznoliko vsebinsko ponudbo. Obiskovalci bodo lahko prireditve obiskali na že znanih prireditvenih lokacijah po mestu:

Pesto dogajanje bo gostil Stari grad, kjer bo letos tudi Kino pod grajskimi zvezdami. O programu je več povedal Samo Seničar iz Mestnega kina Metropol.

Stari grad bo gostil še tri komericalne koncerte (Dubioza kolektiv, Magnifico ter Klapa Intrade in Tomislav Bralić), vstop na številne druge prireditve pa bo brezplačen. Čeprav bo poletje v Celju s prireditvami postreglo že v začetku junija, bo uradno odprtje dogajanja 18. junija, na poletno muzejsko noč. Tro mesečno dogajanje bo sklenila dvodnevna srednjeveška prireditev dežela Celjska vabi, ki bo 26. in 27. avgusta.

TINA STRMČNIK

20160525_110505
Pestro dogajanje so predstavili (od leve): Samo Seničar iz Mestnega kina Metropol, producent muzikala Veronika Deseniška Miha Firšt ter Milena Čeko Pungartnik in Jerneja Kolar iz Zavoda Celeia Celje.