Rogaška Slatina – naskok na svetovni turistični zemljevid ali potrata denarja?

8:59

V začetku leta so v Rogaški Slatini predstavili drzen projekt gradnje razglednega stolpa Kristal. Svojevrstna turistična atrakcija bi bila hkrati tudi najvišja stavba v državi. Mnenja o smiselnosti gradnje so bila že takrat deljena, a so sprva občinski svetniki projekt večinsko podprli. Sredi poletja pa je bil projekt začasno ustavljen. Ali je tak stolp smiselno graditi ali ne, in kakšna bi bila njegova dodana vrednost smo vprašali oba županska kandidata.
stolp kristal (2)Ideja o gradnji razglednega stolpa Kristal že vse od predstavitve buri duhove Slatinčanov. Čeprav je občinsko vodstvo sprva svetnice in svetnike s smelo in pogumno idejo navdušilo, je projekt gradnje 106 metrov visokega razglednega stolpa, v mirovanju. Aktualni župan Branko Kidrič je ideji vseskozi naklonjen.

Kandidatka za županjo iz stranke SD Andreja Flucher se veliko poteznih in drznih projektov ne boji, a je prepričana, da bi ljudje v Rogaški Slatini prej kot najvišji stolp v Sloveniji, katerega vrednost je ocenjena na 2,1 milijona evrov, želeli kaj drugega.

LKK, foto: Občina Rogaška Slatina

Deli