Našpičeni celjski županski kandidati

11:52

Sinoči je bilo na celjski Špici soočenje vseh sedmih kandidatov, ki se na letošnji lokalnih volitvah potegujejo za županski stolček Mestne občine Celje. Precej je bilo povedanega, večino že večkrat tudi slišanega. Kandidati se v nagovorih in predvsem željah kaj je treba v mestu ob Savinji narediti oziroma spreobrniti, kaj dosti ne razlikujejo. Križe in težave poznajo vsi, vsi bi se tega tudi najprej lotili.
45825700_696734224042189_1251313080734842880_nSinočnje soočenje, ki ga je vodil Iztok Gartner je bilo, pričakovano, nekoliko drugačno, bolj zabavno in sproščeno, kot so jih sicer vajeni politični predstavniki. Sprva zadržana debata, se je proti koncu nekoliko razživela, sem ter tja so si kandidati vljudno namenili kakšno pikro pripombo, o programih nismo izvedeli veliko novega. Sprva je beseda tekla o financiranju krajevnih skupnosti in mestnih četrti. Nato o mladih in kako jih zadržati v mestu. Kandidati so se strinjali, da jim je treba ponuditi več in bolje plačana delovna mesta. Ustvarila naj bi jih nova, predvsem visokotehnološka podjetja, ta pa je treba v mesto privabiti. In menda bodo prišla, ko bo občina končno sprejela nov Občinski prostorski načrt. Sprejetje tega vsi postavljajo v ospredje. Podobno je z okoljsko sanacijo.

Matevž Vuga v mestu pogreša pravo vsebino, Sandi Sendelbah aktualnemu županu očita, da še vedno nima programa. Marko Zidanšek, ki je v vodenje mesta vpet že dve desetletji, je prepričan, da je bilo veliko narejenega, a so še rezerve. Predvsem na področju turizma. Mateja Žvižej bi dala več možnosti odločanja ljudem. Branko Verdev opozarja na neskladje na področju zaposlovanja – na eni strani pomanjkanje kadra, na drugi ni pravih zaposlovalcev, zato bi v Celje pripeljal dodatne programe fakultet tehničnih smeri. Matjaž Železnik je sinoči ugotovil, da je pred Celjem očitno svetla prihodnost, saj da so stranke precej poenotile prioritete. Bojan Šrot, ki se poteguje za že šesti mandat in je soočenje zaradi udeležbe na dobrodelnem dogodku, predčasno zapustil, pa je dejal, da ima Celje v resnici le dva večja problema, to sta obvoznica in sanacija stare Cinkarne.

LKK, foto: Jure Bajič

Deli