Neurje: v Vojniku iz jaška rešili otroka, ki ga je zalivala voda

8:02

Včeraj popoldne se je na Celjskem razbesnelo neurje, ki je povzročilo številne nevšečnostiV Gradišču v občini Vojnik pa je nekaj pred 19. uro otrok padel v obcestni jašek, v katerem ga je zalivala meteorna voda.

Okoli 17. ure so morali gasilci posredovati na območju Zagrada in Pečovnika, kjer so odstranjevali podrto drevje in pokrivali strehe objektov. V Kozjem je voda ogrožala stanovanjsko hišo, poplavila je poslovne prostore knjižnice in lekarne. Z meteorno vodo so imeli težave tudi v Rogaški Slatini. V Žičah so morali zaradi neurja reševati govedo iz poplavljenega hleva in prečrpavati meteorno vodo iz več objektov v kraju. Tudi v Zbelovem je voda zalila več  gospodarskih objektov, kotlovnico bazena in ceste. V Malih Dolah pri Vojniku je zgorel kozolec.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

cycle-path-123250_1920

V Gradišču v občini Vojnik pa je nekaj pred 19. uro otrok padel v obcestni jašek, v katerem ga je zalivala meteorna voda. Gasilci so poškodovanega otroka delno povlekli iz vode in mu dovajali kisik iz jeklenke, reševalci Reševalne postaje Celje pa so ga nato oskrbeli in s policijskim helikopterjem prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Nesreča, v kateri se je poškodoval otrok, se je sinoči okoli 20.36 zgodila tudi v Vrbju pri Žalcu, kjer je otrok padel iz prvega nadstropja stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Vrbje, ki so nudili pomoč reševalcem NMP Celje in Žalec. Ti so poškodovanega otroka oskrbeli in ga prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so nudili pomoč tudi policiji pri razsvetljevanju kraja dogodka.

BA

Foto: Pixabay

 

Deli