Ni lahko imeti dve ženi hkrati

9:00

Po Zgornji Savinjski dolini se vrstijo predstave komedije Raya Cooneya, z naslovom Zbeži od žene. Pripravila jo je dramska skupina kulturnega društva Lepa Njiva, iz mozirske občine. Danes, v soboto 15. februarja ob 19. uri bo skupina nastopila v Gornjem Gradu. Jutri, v nedeljo bo sledila še predstava na Rečici ob Savinji, kjer bo ob 17. uri.

»V preteklih letih smo uprizorili tragedijo, kmečke burke ter komedije iz starejših časov. Letošnja je novodobna, saj smo se odločili, da se k tej zvrsti vrnemo,« je povedal režiser predstave Primož Vajdl. Za Cooneyevo delo so se odločili, ker so eno od njegovih komedij postavili na oder že leta 2011 ter je bila med gledalci dobro sprejeta.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Letošnja komedija predstavlja taksista, ki živi dvojno življenje, saj je poročen z dvema ženskama. Ti se med seboj ne poznata. »Kar se tiče sporočila Cooneyevega dela je to, da ni dobro, če se človek zapleta v več ljubezenskih razmerij hkrati. Brez tega bo njegovo življenje lažje,« je še povedal Vajdl. Dramska skupina iz Lepe Njive, bo v prihodnjih tednih predstavila svojo komedijo še v Lučah, Florjanu, Šoštanju ter Šmihelu nad Mozirjem.

Kulturno društvo Nagelj Lepa Njiva je bilo uradno ustanovljeno leta 1992. V društvu ima glavno vlogo njegova gledališka dejavnost, saj uprizori vsako leto po eno odrsko delo. Po premieri pripravi še okoli deset ponovitev. V okviru društva deluje že več let tudi otroška gledališka skupina. Nagelj pripravlja v kraju tudi različne druge prireditve ter skrbi za ohranjanje starih običajev.

BJ

Foto: PV

IMG_5031

Deli