Noč knjige s številnimi dogodki

10:31

Vseslovenski teden knjige se danes nadaljuje s posebnim dnevom oziroma večerom Noč knjige. Projekt noč knjige, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom Unesca in je dan, ki še posebej promovira knjige, bo povezal več kot 300 organizatorjev po vsej državi, ki so pripravili okoli 400 dogodkov.

AT1Y5035
Foto: SHERPA

Ena izmed današnjih prireditev bo tudi v Medobičinski splošni knjižnici Žalec, kjer bodo noč, ko svetijo svetle zvezde knjig, posvetili 100 letnici prve slovenske slikanice Martin Krpan Frana Levstika z ilustracijami Hinka Smrekarja. V vlogi Martina Krpana se bo pojavil radijski voditelj Jure Sešek, pravi direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik.

Noč knjige je vsako leto bolj obiskana, med rednimi gosti je tudi žalski župan Janko Kos, ki kot ostali udeleženci ceni vrednost knjige. O pomenu vseslovenskih dnevov knjig je Jolanda Železnika dodala:

V žalski knjižnici se lahko pohvalilo, da še vedno beležijo porast števila novih obiskovalcev in aktivnih članov, ki knjižnico obiščejo vsaj enkrat na leto. S podobnimi rezultati se lahko pohvalijo tudi v Osrednji knjižnici Celje, kjer bodo noč knjig ob 18 začeli s predavanjem Gorazda Goriška Razširjena slovenska planinska pot.

BGO

Deli