Nov pesniški festival

15:41

Celje bo po torkovi podelitvi Veronikine nagrade konec tedna še poetično obarvano. Danes bo prvič s polnimi pljuči vdihnil nov pesniški festival Izrekanja, ki ga pripravljata Osrednja knjižnica Celje in Društvo za novo umetnost. Prvo ime prve edicije je nedvomno ameriški pesnik Marc Kelly Smith – Slampapi, začetnik slam poezije, ki je verjetno trenutno najpopularnejša oblika pesniškega nastopa ta hip.

izrekanjaFestival, ki je po besedah pobudnika in organizatorja Kristiana Koželja zelo celjski, bo prinesel tri večere izjemne poezije, pesniškega slama in glasbe. Današnji večer, prvi izmed treh večerov, bo ponudil nastope 12 izjemnih celjskih pesnikov.

Drugi večer bo mednarodno obarvan, saj se bo predstavil ameriški pesnik Marc Kelly Smith – Slampapi, človek, ki je v 80. letih v klubih Chicaga dal krila slamu.

Zadnji večer bo nekakšen vrhunec festivala, saj bo potekalo državno prvenstvu v slam poeziji. Deset najboljši slovenskih slamerjev se bo pomerilo za naziv državnega prvaka in vozovnico na evropsko prvenstvo v Budimpešti.

V primeru dežja bo festival v Mali dvorani Celjskega doma.

BGO

Deli