Nova denarna literarna nagrada

8:12

Med številnimi nagradami za literarni prispevek bomo v Sloveniji dobili še eno. Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec namreč razpisuje pesniško nagrado Fany Hausmann, imenovano po prvi slovenski pesnici, za ciklus pesmi s tematiko o ženski. Zmagovalka ali zmagovalec bo prejel nagrado v višini 1.000 evrov. 

litografija_1850
Fany Hausmann je živela v dvorcu Novo Celje.

Pobudnik nagrade je pesnik in urednik revije Vpogled Zoran Pevec, ki je nagrado poimenoval po neznani pesnici Fany Hausmann. Letos mineva namreč 200 let od njenega rojstva.

Avtorice in avtorje vabijo, naj na natečaj prijavijo ciklus pesmi, ki ne bo daljši od 200 verzov, pesmi pa so v izvirniku napisane v slovenskem jeziku. Pesmi bo ocenjevala strokovna komisija.

Zmagovalka ali zmagovalec bo  prejel nagrado v višini 1.000 evrov. Nagrada bo podeljena septembra ob izidu Revije za književnost in kulturo Vpogled. Ciklus pesmi zmagovalke ali zmagovalca, kot tudi izbrane pesmi bodo objavljene v omenjeni reviji. Zoran Pevec upa, da bo nagrada postala tradicionalna. Letošnji razpis je objavljen do 30. aprila.

BGO