Nova glasbila za celjske osnovnošolce

8:15

Mariborski bobnar in član skupine Elvis Jackson Marko Soršak – Soki je v začetku tedna v sklopu projekta 20za20 z glasbili obdaril že 103. osnovno šolo. Tokrat so se glasbil razveselili učenci in učitelji I. Osnovne šole Celje. S pomočjo donatorja, podjetja Albero, je šola prejela nove bobne, bas kitaro z ojačevalcem ter sedeči boben cajon.

1. OŠ, glasbila v dar, Marko Soršak Soki
1. OŠ, glasbila v dar, Marko Soršak Soki

Marko Soršak Soki je projekt zasnoval ob svoji 20. obletnici glasbenega udejstvovanja in ga ob podpori donatorjev izvaja že četrto leto. Na Celjskem so do zdaj glasbila podarili že desetim šolam. Tudi tokrat je bilo veselje nad Sokijevim obiskom in novimi glasbili nepopisno.
Projekt ima, kot pravi Soršak, širši učinek. Pozitivni rezultati se namreč kažejo še na številnih drugih področjih. »Odzivi so zelo ganljivi. Starši in učitelji mi pišejo, da se otrokom izboljšujejo ocene, da je večja interakcija med učitelji in učenci, da se bolj socializirajo, da se naučijo delati v skupini, da nastajajo nove šolske glasbene skupine, ki nastopajo tudi zunaj svojih šol. Mnogo novih talentov se je odkrilo, povečuje se zanimanje za glasbo in šole že razpisujejo avdicije, ker je toliko zanimanja,« je povedal Soki.
Po njegovem prepričanju je glasba v človekovem izobraževanju in razvoju prav tako pomembna kot druge vsebine, a šole pogosto niso ustrezno opremljene za to. »Glasba je na primer prav tako pomembna kot šport. Prav je, da imajo otroci možnost, da se seznanijo z različnimi področji. Otroci pa se nato sami odločijo, kaj jim bolj leži. To je glavni namen tega projekta. Hkrati je projekt zastavljen tako, da povezuje ljudi, da ljudje pomagajo drug drugemu,« je še povedal Mariborčan, ki ga odprtih rok sprejmejo povsod, kamor pride.
LKK, foto: SHERPA

Deli