Nova igrišča v MČ Dečkovo naselje

14:15

V Mestni četrti Dečkovo naselje so v teh dneh predali namenu novo športno vadbišče na prostem, ki je v svetu bolj znano pod imenom Street Workout Park.

Mladi bodo imeli več možnosti za sprostitev.
Mladi bodo imeli več možnosti za sprostitev.

Kot je povedal predsednik sveta mestne četrti Primož Posinek, takšne športne površine, ki je umeščena med Drapšinovo in Šaranovičevo ulico, doslej v Celju še ni bilo, sicer pa je pobuda prišla od mlajših krajanov:

Street workout ali ulična vadba je tudi privlačen način druženja na prostem. Kot so še sporočili iz mestne četrti, so pri izbiri vadbenih naprav upoštevali njihovo funkcionalnost in varnost. Pomembno je tudi, da so narejene tako, da jim tudi vandalizem ne more prav do živega. Vrednost tega projekta znaša 21 tisoč evrov. Sicer v mestni četrti Dečkovo naselje nastaja še ena urbana športna površina, tako imenovani pumptrack ali kolesarski poligon z grbinami. Primož Posinek:

Potreb po novih tovrstnih športnih urbanih površinah v Dečkovem naselju bo v prihodnje zagotovo še več ob načrtovani gradnji novih blokov z okrog 135 stanovanji.

RG

Foto: MČ Dečkovo naselje

Deli