Slabo vreme ni ovira za planinske orientaciste

8:08

Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje, ki je konec tedna potekalo na območju Celja, Šentruperta nad Laškim in Gorice pri Slivnici, je v znamenju dežja postavilo nove državne prvake. Na orientacijski preizkušnji  se je pomerilo 73 ekip iz vse Slovenije.

13233359_1194911867194399_537833028_n
Letošnji SPOT so zaznamovale deževne razmere, zelo zahtevna pot in neverjetna volja tekmovalcev. Foto: BGO

V dveh dneh je svoje orientacijsko in planinsko znanje pokazalo več kot 300 tekmovalcev iz sedmih področnih orientacijskih lig. Sobotne dnevne in nočne tekme so se udeležili le tekmovalci v najzahtevnejših kategorijah, na nedeljskem orientacijskem vrhuncu pa so se v Gorici pri Slivnici zbrali tudi tekmovalci v vseh ostalih kategorijah. O namenu tekmovanja iz orientacije predsednik PZS Bojan Rotovnik.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Novi državni prvaki v planinski orientaciji v posameznih kategorijah prihajajo tudi s Celjske regije. V kategoriji C (srednješolci od 1. letnika do 18. leta) so slavili orientacisti iz PD Polzela, v kategoriji Č (mladi od 19. do 26. leta) ekipa PD Vransko, v kategoriji F (družine) je bila najuspešnejša ekipa PD Nazarje.

Pod okriljem Odbora za orientacijo Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije so letošnji SPOT organizirali prostovoljci iz planinskih društev Vitanje, Slivnica pri Celju, Sloga Rogatec, Boč Kostrivnica in Celje Matica.

BGO

Deli