Novi Klošter kot ga vidijo polzelski likovniki

13:11

Likovna sekcija Kulturno umetniškega društva Polzela je v torek popoldne na dvorišču Novega Kloštra predstavila likovna dela, ki so nastala na prvi likovni koloniji Podobe Novega Kloštra skozi čas. Na njej je ustvarjalo skoraj 30 članov polzelske likovne sekcije in njihovih likovnih prijateljev iz Mengša.

Člane Likovne sekcije Kulturno umetniškega društva Polzela je že dlje časa navduševala srednjeveška arhitektura Novega Kloštra, zato so se po besedah predsednice sekcije Mojce Korošec odločili, da organizirajo likovno kolonijo, na kateri bodo nastajala dela z njegovo podobo. Poimenovali so jo Podobe Novega Kloštra skozi čas. Mojca Korošec:

Prejšnji torek je v okolici Novega Kloštra ustvarjalo 27 slikarjev tako iz polzelske likovne sekcije kot likovne sekcije iz Mengša. Na koloniji so ustvarili 30 likovnih del. Mojca Korošec:

V polzelski sekciji deluje Cvetka Vačun. Ustvarjanja podobe Novega Kloštra se je lotila na prav poseben način. Za svojo sliko je uporabila staro, že uporabljeno platno. Cvetka Vačun:

Likovna kolonija Podobe Novega Kloštra skozi čas je bila letos prvič. Člani polzelske likovne sekcije si želijo, da bi kolonija postala tradicionalna in se pridružila dvema kolonijama, ki jih že tradicionalno pripravljajo. Cvetka Vačun:

Priložnostna razstava je na dvorišče Novega Kloštra privabila številne obiskovalce, ki so si po končanem kulturnem programu ogledali prenovljene prostore graščine. Novi Klošter zadnjih sedem let postopoma obnavlja Opus Dei. Za vedno bolj živahno dogajanje v dvorcu skrbi članica Društva Dvorec Carmen Maria Fernandez.

Slike, ki so nastale na likovni koloniji Podobe Novega Kloštra skozi čas, bodo avgusta dlje časa na ogled na gradu Komenda.

Novi klošter 3
Foto: Monika Vačun
Novi Klošter 1
Novi Klošter zdnja leta prenavlja slovenski Opus Dei. Foto: Monika Vačun

ŠO

Deli