Nujne zobozdravstvene storitve za zdrave v Celju, za okužene s koronavirusom na Dobrni

6:53

Ministrstvo za zdravje je določilo Zdravstveni dom Celje za enotno vstopno točko za zobozdravstvo za področje Celja in širše okolice. V Zdravstvenem domu Celje bodo tako v dveh ločenih ambulantah obravnavali vse bolnike, ki potrebujejo nujno zobozdravstveno oskrbo in so zdravi ali oboleli s COVID-19.

»Za obravnavo obolelih s COVID-19 smo določili edino dislocirano zdravstveno enoto, ki jo imamo, saj je najbolj pomembno, da ločimo bolne od zdravih. Delo se bo izvajalo na lokaciji Zdravstvene postaje Dobrna,« so sporočili iz ZD Celje.

Zdrave osebe z zobobolom bodo še vedno koristile zobozdravstveno dežurno ambulanto v Celju.

zobozdravnik stol

»Vsi bolniki se morajo najprej posvetovati s svojim osebnim zdravnikom, le-ta pa jih napoti v dežurno ambulanto. Najava je obvezna, razen pri bolnikih ki nimajo izbranega zobozdravnika,« pojasnjujejo v celjskem zdravstvenem domu.

V Celju bodo delali od ponedeljka do petka od 7. do 13. ure ter od 14. do 19. ure, v soboto in nedeljo pa od 7. do 13. ure.

TELEFON 03 54 34 360

e-mail: [email protected]

Na Dobrni bodo delali od 8. do 13.

TELEFON: 03 57 78 057

e-mail: [email protected]

Z namenom ločitve bolnih od zdravih se za čas delovanja nujne zobozdravstvene ambulante na Dobrni tudi ukinja delo ambulante družinske medicine dr. Mušič v Zdravstveni postaji Dobrna. Bolnike sprejemajo ambulante v Zdravstveni postaji Vojnik po razporedu.

SIMONA ŠOLINIČ

Deli