O porabi denarja Teša bodo občine odločale same

4:00

Občina Šoštanj bo po sklenitvi izvensodne poravnave s tamkajšnjo termoelektrarno od tega podjetja prejela 1,6 milijona evrov. Občina Šmartno ob Paki pa 80.000 evrov. Za zneske so se vpletene strani dogovorile po tem, ko sta občini želeli izplačilo odškodnin, dogovorjenih v pogodbi izpred nekaj let, Teš pa na plačilo ni pristal. Mestna občina Velenje je glede izplačila odškodnine v vrednosti 800 tisoč evrov proti Teš že pred časom vložila tožbo.

Na šoštanjski občini nam nekaj časa niso želeli razkriti, koliko denarja bodo prejeli od Teš. Prav tako je Teš na naša poizvedovanja odgovoril le s splošnim odgovorom, ki ni povedal nič konkretnega, pa čeprav podatki o donatorskih, sponzorskih in drugih storitvah sodijo med informacije javnega značaja. Te je Teš sedaj objavil na svoji spletni strani. Direktor termoelektrarne mag. Arman Koritnik pojasnjuje, da dosedanja ureditev z odškodninami ni ustrezna, saj elektrarna posluje v skladu z okoljevarstvenimi dovoljenjem in da si bodo vpletene strani v prihodnje prizadevale za sistemsko rešitev,

Bo denar, nakazan občinam, vezan na konkretne projekte ali lahko občine same razpolagajo z njim?

Zanimalo nas je še, na podlagi česa so občini Šoštanj in Šmartno in Paki ter termoelektrarna določili višino donacij oz. pomoči za izvedbo projektov. Koritnik je dejal, da je znesek posledica pogajanj, sklenjenih na podlagi kompromisov.

TS
Foto: SHERPA

TEŠ, Termoelektrarna Šoštanj
Direktor Termoelektrarne Šoštanj mag. Arman Koritnik.
Deli