Občina Žalec praznuje

7:59

Danes praznuje občina Žalec. Letošnje leto je bilo, podobno kot vsa zadnja, precej zahtevno, čeprav gospodarski in ostali kazalci kažejo, na rast in izboljšanje vsesplošnega položaja. Zagotovo je leto od lanskega do letošnjega praznika zaznamovala gradnja famozne fontane piva, ki naj bi v prihodnje v dolino zelenega zlata privabila še več domačih in tujih obiskovalcev.

20160905_121457
Župan Janko Kos

Domačini so na svoje mesto in njegovo zgodovino že danes zelo ponosni, čeprav bi lahko, kot meni žalski župan Janko Kos hmeljarske zgodbe veliko bolje unovčili. Je pa Kos vesel, da se je v zadnjem letu v občini premaknilo veliko stvari, tako na področju turizma, kot gospodarstva in da je zaživela tudi podjetniška naložbena dejavnost. In v čem župan Janko Kos vidi prednost žalske občine?

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

 

Je pa leto 2016 zaznamovalo veliko zanimivih kulturnih zgodb in dogodkov. Med enega pomembnejših in odmevnejših v občini prištevajo izid nove slovensko-nemške izdaje knjige Po poteh Venceslava Jurija Dunderja skozi Štajerski raj: Savinjska dolina in Novo Celje. To je vsebinsko in jezikovno temeljito predelal Peter Zimmermann. Prav njemu bo občina ob letošnjem občinskem prazniku podelila naziv častnega občana. Janko Kos:

 

Občina bo ob tem podelila še štiri občinske grbe in pet plaket.

LEA KOMERIČKI

Deli