Obnova stavbe na Gregorčičevi vse bliže

7:43

Začetek obnove stavbe na Gregorčičevi 6 v Celju, ki bo v prihodnje namenjena dodatnim dejavnostim zdravstvenega doma, je vse bliže. Z dogovorom celjske občine z ministrstvom za pravosodje, da se delovno sodišče iz prostorov na Gregorčičevi preselili v prostore na Ljubljanski cesti 1a je padla še en zadnjih ovir za začetek obnove.

Stavba na Gregorčičevi 6, kjer bodo v prihodnje dodatni prostori za dejavnosti Zdravstvenega doma Celje.
Stavba na Gregorčičevi 6, kjer bodo v prihodnje dodatni prostori za dejavnosti Zdravstvenega doma Celje.

Mestni svet je tako na zadnji seji podal soglasje k menjavi poslovnih prostorov na omenjenih ulicah. Kot je povedala direktorica zdravstvenega doma mag. Alenka Obrul je za spremenjeni projekt tudi že nekaj časa vloženo gradbeno dovoljenje, katerega izdajo v zdravstvenem domu pričakujejo v naslednjih dneh. V prihodnjem mesecu je namreč načrtovana objava javnega naročila za izvedbo gradbenih del.

“Predviden čas gradnje naj bi bil eno leto. V nove prostore naj bi se selili v prvi polovici prihodnjega leta, če ne bo kakšrnihkoli zapletov. Do teh pa je prišlo, ker smo že vložili gradbeno dovoljenje za projekt, ki še ni vključeval prostorov delovnega sodišča,” je povedala Alenka Obrul.

Z obnovo prostorov bodo v zdravstvenem domu premostili prostorsko stisko s katero se soočajo že nekaj let. Kljub temu, da se obnovitvena dela še niso začela je že znana razporeditev zdravstvenih dejavnosti v obnovljenih prostorih.

Predvidena vrednost obnove je približno štiri milijone evrov, financirala jo bosta zdravstveni dom in celjska občina.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli