Od njive do mize tudi s pomočjo e-tržnice

5:00

Da bi lokalnim ponudnikom pridelkov in izdelkov pomagala pri vstopu na trg s pomočjo spleta, se je Občina Šentjur pridružila portalu e-tržnica. To je eden od načinov, s katerim želi omenjena občina še bolje izkoristiti in promovirati lokalno samooskrbo.

Na občini Šentjur so prepričani, da samooskrba za ponudnike omogoča številne dobre priložnosti, za kupce pa zdravo in kakovostno hrano. Dober način, kako lahko ponudniki, tako kmetije, zadruge, podjetja in društva, ki nudijo kakovostne pridelke in izdelke, svojo ponudbo približajo občanom, pa tudi ljudem v regiji in širše, so prepoznali na portalu e-tržnica. Ta ponudnikom omogoča, da na trg vstopijo s pomočjo spleta. “E-tržnica na enem mestu združuje ponudbo in povpraševanje na pregleden in uporabniku prijazen način. S ponudnikom portala smo sklenili pogodbo o sodelovanju. Mesečno za storitev, ki je za pridelovalce brezplačna, občina plačuje manj kot 100 evrov,” je povedala vodja oddelka za gospodarske dejavnosti Mateja Berglez.

Trenutno se na portalu oziroma e-tržnici, ki omogoča nakup neposredno pri ponudniku ali preko spletne trgovine, iz predstavlja 11 ponudnikov iz Šentjurske občine. Ker je ponudba odvisna od letnega časa oz. sezone, na občini pričakujejo, da se bo še več pridelovalcev za sodelovanje odločilo jeseni.

TS
Foto: GrupA

DL3U6971
Na e-tržnici se trenutno predstavlja 11 pridelovalcev iz šentjurske občine. Še ena občina s Celjskega, ki sodeluje na portalu, je Občina Laško.