Ohladili se bodo s sladoledom Titovo Velenje

4:00

Zavod za turizem Šaleške doline bo danes ob desetih obiskovalce, ki se bodo zbrali pred Vilo Bianca, povabil na zanimivo tematsko vodenje. Na njem bodo obiskovalci spoznavali zgodbe velenjskih sladoledarjev in njihov sladoled. Eden izmed znanih sladoledarjev med drugim ponuja okus z imenom Titovo Velenje.

Zavod tematska vodenja organizira že nekaj let in tako domačinom predstavlja zgodbe ljudi, stavb ali ustanov, ki jih ti še ne poznajo. Zgodbe velenjskih sladoledarjev so različne. Eni imajo v osnovi povsem drugačno izobrazbo, izdelovanje sladoleda pa imajo za svoj konjiček oz. za svojo strast. Drugi se izdelovanju sladoleda posvečajo profesionalno. Precej sladoledarjev se je v Velenje preselilo z željo po boljšem jutri, v času, ko je Velenje šele postajalo mesto. Lokalna turistična vodnica Barbara Kelher je pojasnila, da je tamkajšnji sladoled nekako kulten.

Med najbolj prepoznavnimi sladoledarji so tisti iz kavarn Center, Ohrid, Lucifer, Hotel Paka ter Veleja-led. Slednji ponuja tudi sladoled s pridihom nostalgije. Ob velenjski plaži je namreč moč poskusiti sladoled Titovo Velenje. Tamkajšnji sladoledar je Barbari Kelher zaupal:

Če želite izvedeti, kakšen okus ima sladoled Titovo Velenje, to poletje ne pozabite obiskati petega največjega mesta v državi.

TS
Foto: Pixabay

LEDO 2

banner-ntrc-martinovanje