»Okužite svoje življenjske računalnike z virusom ljubezni«

Miklavž je hodil po svetu – Ujeli smo ga v cerkvi Marije Škopulirske v Dobju

11:53

V nebesih so težave. Nekam se je izgubil seznam pridnih otrok, izginil je seznam dobrih del in eden od angelov varuhov je celo izgubil svojega varovanca. Katastrofa in sramota! In to tik preden bi moral Miklavž na pot. Vsi upi so položeni v roke angelčka Programerja. Samo še on in sodobna tehnologija lahko rešita praznike. Lahko si predstavljate, da bi še tako trdoživ angel od stresa kar iz haljice skočil.
Tudi če je izginila vsa nebeška dokumentacija, ne bo hudega. Na srečo je angelček Programer v svoj računalnik spravil vse podatke. »Pa poglejmo … Anica ima v šoli same enke, Luka ima sobo vedno razmetano, izgubljeni Mihec pa se menda nahaja v peklu,« je bral. Zaprepadeni angeli so iz glave vedeli povedati, da prav nič od tega ni res. Anica ima v šoli same petice, Luka tu in tam čisto spodobno pospravi za seboj, mali Mihec pa se stiska pri vratih cerkve in upa na Miklavževo darilo. Parklji niso le ukradli nebeških zapiskov, tudi nebeški računalnik so okužili s samo hudobijo.
Svetemu Miklavžu noben parkelj nič ne more
Ko so angelci najbolj obupavali, se je prikazal sv. Miklavž. Z veliko belo knjigo, v kateri je zapisano čisto vse. Tam nič ne zbledi in nič ne izgine. »Bodite hvaležni za svoje starše in prijazni do svojih bližnjih. Zahvaljujte se za vse, kar imate dobrega, in delite to tudi s tistimi, ki tega nimajo,« je zbranim otrokom na srce položil sivolasi mož. »Peklenskega virusa pa se tako v nebesih kot na zemlji lahko znebimo samo na en način. Okužimo ga s protivirusom ljubezni. Ta izniči vse učinke zlobe in hudobije,« je še potolažil angele in zaupal otrokom. Osebno je otrokom izročil bogata darila, najbolj pridnim pa obljubil, da se morda oglasi še v noči s srede na četrtek. Parklja sta v družbi Miklavža prav ponižno stala ob strani. Ampak na samem ju človek vseeno raje ne bi srečal. Da otroci ne bi čisto pozabili nanju, sta darilu dodala šibo. Seveda je darilo Miklavž podaril tudi župniku Janezu in sestrama Marti in Poloni. Šibe niso dobili. Menda za kaj takega v Dobju čisto preveč dobrega naredijo.
StO
Foto: SHERPA

Deli