Orter na EMO 2018 odhaja pripravljen

10:31

V začetku decembra je RTVSLO objavila seznam nastopajočih na festivalu EMA 2018, ki je slovenski predizbor tekmovanju za Pesem Evrovizije. Svežega vetra jim je dal tudi karizmatični Orter, 24 – letni Velenjčan, ki je strokovno žirijo prepričal s prijavljeno skladbo ‘Kraljica’, ter se tako pridružil srečni petnajsterici, ki bodo s svojimi, še neobjavljenimi skladbami, naslednji vikend poskušali prepričati slovensko publiko.

orter-1

Orter se je v preteklosti že boril za nastop na velikem evrovizijskem odru in sicer je zanimanje za omenjeni festival pokazal že leta 2012, ko je sodeloval v oddaji Misija Evrovizija, med zadnje nastope na EMI pa beleži lanskoletni nastop kot spremljevalni vokalist in soproducent pesmi Are You There.

Med najodmevnejšimi nastopi na malih ekranih definitivno šteje svoj debitantski nastop na Melodijah morja in sonca 2016: »Z nastopom na festivalu, ki beleži že dolgoletno tradicijo, sem zagotovo dosegel enega izmed večjih dosežkov v svoji glasbeni karieri, posebno zato, ker sem domov odšel s štirimi nagradami, od teh pa najbolj cenim nagrado Danila Kocjančiča, ki so mi jo podelili kot najobetavnejšemu debitantu.«

orter-2O skladbi za EMO pa pove: »Današnji Orter je zagotovo bolj odrasel, zagotovo ne več naiven in vsekakor prepričan vase. Na Emo odhajam pripravljen, z menoj pa prihaja tudi Kraljica – skladba, na katero sem verjetno najbolj ponosen. Gre za moderno, mistično skladbo, za katero komaj čakam, da bo luč sveta ugledala prav na odru Eme. Napisal sem jo skupaj z Martinom Bezjakom, aranžma pa sva pripravila ob pomoči Jernej Kržiča in Blaža Vrečka. Skladbi in nastopu bo pa k dodatni vrednosti definitivno pripomogla tudi kreacija Jasmine Gregurič, ki bo poskrbela za mojo vizualno podobo.«

Orter, ki se je v pretekosti potegoval tudi za laskavi naslov Mister Slovenije, bo s skladbo Kraljica nastopil v polfinalu EME 2018, ki se bo zgodil 17. februarja v studiu 1 Televizije Slovenije, ter ob morebitni uvrstitvi v finale tudi 24. februarja, ko bo na vrsti glavni večer, ko bomo izbirali slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije, ki se bo letos zgodila v Lizboni, na Portugalskem.

Deli