Osrednja knjižnica Celje praznuje

8:05
polona_rifelj_direktorica_osrednja_knjiznica_celje_sh_r
Direktorica Osrednje knjižnice Celje Polona Rifelj.

Osrednja knjižnica Celje v letošnjem letu praznuje 110 let javnega knjižničarstva, 40 let domoznanskega oddelka in pa 70 let študijske knjižnice. Jubileje bo proslavila na današnji slovesnosti, ki bo ob 19.00 v Celjskem domu.
Kot kaže, prelomni mejniki za knjižničarstvo šele prihajajo, na kar vpliva predvsem svetovni splet, ki danes poleg knjižnic in knjigarn uporabnikom nudi najrazličnejše informacije. Od soočanja z novo realnostjo je, kot je dejala direktorica Osrednje knjižnice Celje Polona Rifelj, odvisen obstoj knjižnic.

Osrednja knjižnica Celje je v lanskem letu zabeležila 25 odstotno rast števila članov, medtem ko vse ostale knjižnice po državi beležijo padec članstva. Uspeh so celjski knjižničarji dosegli po zaslugi povezovanja z drugimi organizacijami in zavodi. Država zadnja leta sicer vse manj denarja namenja za nakup gradiva, Osrednji knjižnici Celje pa je vrzel pomagala nadomestiti celjska mestna občina. Jubileje bo knjižnica proslavila na današnji prireditvi v Celjskem domu, ko bo nastopil tudi Celjski plesni orkester Žabe. Ta v letošnjem letu, prav tako kot knjižnica, praznuje 70 letnico delovanja.

TINA STRMČNIK
FOTO: SHERPA

Osrednja-Knjiznica-Celje
Jubileje Osrednje knjižnice Celje so pred časom predstavili tudi na razstavi.