Pet let delovanja Šole zdravja Šoštanj

4:00

Šola zdravja Šoštanj, ki z organizirano jutranjo telovadbo različne generacije spodbuja h gibanju, danes obeležuje pet let delovanja. 29 članov ni ponosnih le na zdrav duh v zdravem telesu, ampak tudi na to, da se zahvaljujoč vadbi odpravijo od doma in dan namesto v samoti preživijo v dobri družbi.

Ljubica Donko
Ustanoviteljica šoštanjske skupine šole zdravja Ljubica Donko. Foto: GrupA

Udeleženci šole zdravja vsako jutro na nogometnem igrišču pod Vilo Široko začno s telovadbo 1000 gibov po programu Nikolaya Grishina. S telovadbo udeleženci razgibajo celo telo, od prstov na rokah do pet na nogah. Vaje so razdeljene na več sklopov, vsak sklop pa vodi druga vaditeljica. Sicer pa telovadba ni edina prednost srečevanj pod okriljem Šole zdravja Šoštanj, pravi ustanoviteljica te skupine Ljubica Donko.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Med udeleženci so sicer pretežno starejši. Ti na telovadbo sploh v času počitnic pripeljejo tudi svoje vnuke, skupini se pridružujejo tudi brezposelni. Gre torej za medgeneracijsko povezovanje. So pa članice šoštanjske šole zdravja junija na Ekološki kmetiji Potočnik Poprask ročno posejale Ajdo in tako postavile temelj za zanimiv program tudi za jesen.

Na obletnico bodo člani društva opozorili še septembra. Takrat se bodo pridružili prireditvi Praznik luči. Skupaj z Zavodom za kulturo Šoštanj bodo na Družmirskem jezeru prižgali 15.000 lučk, od tega jih bo 5.000 opozarjalo na jubilej šole zdravja.

TS
Foto: Šola zdravja Šoštanj

19693706_484558575228182_8928056403270159407_o
Vsakodnevna telovadba prinese velike koristi ljudem, ki so sicer fizično nedejavni. Biti aktiven član društva pa je darilo, naloga in privilegij, poudarja ustanoviteljica šoštanjske skupine Ljubica Donko.
Deli