Pivo in cvetje 2018: vstopnine ne bo

Občina Laško ostaja trden partner največje turistične prireditve v državi

17:05

Do prireditve Pivo in cvetje, ki bo sredi julija, je sicer še daleč, a organizatorji se na ta največji turistični dogodek v državi že skrbno pripravljajo.

Lanska uvedba vstopnine na Pivu in cvetju je zredčila vrste obiskovalcev. Ker letos vstopnine ne bo, jih je znova pričakovati več.
Lanska uvedba vstopnine na Pivu in cvetju je zredčila vrste obiskovalcev. Ker letos vstopnine ne bo, jih je znova pričakovati več.

To so nam zagotovili v vodstvu Občine Laško, ki je sicer eden od soorganizatorjev Piva in cvetja, glavni je Pivovarna Laško Union, iz katere zaenkrat še ni informacij o dogodku. Direktorica laške občinske uprave Tina Rosina Košir:

Od direktorice občinske uprave smo izvedeli tudi to, kar bržčas glede letošnje prireditve najbolj zanima obiskovalce –  da vstopnine letos ne bo. Kot je znano, je lanska uvedba vstopnine za Pivo in cvetje sprožila veliko nejevolje med obiskovalci, očitno pa se je izkazalo, da odločitev zanjo ni bila najbolj posrečena, saj je bilo obiskovalcev precej manj kot prejšnja leta.

Občina Laško sicer ostaja trden partner projekta, kot je povedal župan Franc Zdolšek.

Kot je še omenil župan, je nekaj manj denarja namenjenega za izvajalce, kar po njegovem ni nič narobe, saj je bilo lani in še kakšno leto nazaj teh preveč in za obiskovalce  spremljanje koncertov že neobvladljivo.

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

 

 

Deli