Po energijo v park energetskih točk na Sv. Trojico

V Stiku Laško uredili novo tematsko pohodno pot v občini

11:55

Pomemben del turistične ponudbe v občini Laško, za katero skrbijo v javnem zavodu Stik Laško, so tudi tematske pohodne poti. Ob številnih že znanih in priljubljenih poteh je nekaj časa na voljo še ena, čeprav uradno še ni odprta. Gre za pot po energijskih točkah Sv. Trojice, ki tako bogati pohodniško in turistično ponudbo v Jurkloštru, kjer je sicer tudi začetek tematske naravoslovno-zgodovinske Orionove poti.

V energetskem parku na Sv. Trojici nad Jurkloštrom. Z leve Franc Lesičar, predsednik KS Jurklošter, Dean Muhovec, strokovni sodelavec v Stiku Laško in vodja projektov pohodnih in kolesarskih poti v občini Laško v pogovoru z avtorjem prispevka.
V energetskem parku na Sv. Trojici nad Jurkloštrom. Z leve Franc Lesičar, predsednik KS Jurklošter, Dean Muhovec, strokovni sodelavec v Stiku Laško in vodja projektov pohodnih in kolesarskih poti v občini Laško v pogovoru z avtorjem prispevka

O novi pohodni poti iz Jurkloštra strokovni sodelavec Stika Laško Dean Muhovec, ki je snovalec in skrbnik pohodnih in kolesarskih poti v občini Laško:

V sklopu te pohodne poti je na Sv. Trojici, od koder se ponuja čudovit razgled na bolj oddaljene in okoliške hribe, ob lepem vremenu je mogoče videti celo Triglav, je urejen tudi park s sedmimi energetskimi točkami.

Za Jurklošter, ki se ponaša z bogato in vznemirljivo zgodovino, je takšna nova turistična zanimivost velikega pomena, je povedal predsednik Krajevne skupnosti Jurklošter Franc Lesičar.

Kot je še povedal Dean Muhovec, je ureditev tematsko-pohodne poti Svete Trojice financirala Občina Lašlo, za to pa je iz proračuna namenila okrog deset tisoč evrov.

ROBERT GORJANC

Deli