Po okusu komisije Peter Kušter, po okusu gledalcev Pasji dnevnik – Cucki

Končani Dnevi komedije v Celju

8:53

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se je včeraj s podelitvijo žlahtnih komedijskih priznanj in ogledom monokomedije Jonas zaključili 26. festival Dnevi komedije, edini gledališki festival v Sloveniji, ki ponuja ogled najboljše komedije preteklega leta.

V tekmovalnem delu festivala se je od začetka meseca zvrstilo osem predstav in med njimi je strokovna komisija nagradila igralko Natašo Matjašec Rošker, igralca Daria Vargo, režiserja Igorja Vuka Torbico in predstavo Peter Kušter. Občinstvo pa je za žlahtno predstavo izbralo predstavo Pasji dnevnik – Cucki.

DNEVI KOMEDIJE 2017
Letošnji žlahtni nagrajenci Dnevov komedije

Strokovna žirija 26. Dnevov komedije je odločila, da je žlahtna komedijantka 2017 Nataša Matjašec Rošker za vlogo Florence Foster Jenkins v predstavi Glorious v izvedbi Drame SNG Maribor v sodelovanju z Opero SNG Maribor. Dario Varga je za vlogo Valentinčiča v predstavi Butnskala v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Slovenskega mladinskega gledališča postal žlahtni komedijant. Dario Varga je ob prejemu nagrade poudaril, da je komedija zelo zahteven žanr, a so se ob nastajanju predstave s soigralci zelo zabavali.

Žlahtni režiser je postal Igor Vuk Torbica za režijo komedije Žalujoča družina v koprodukciji SLG Celje in Prešernovega gledališča Kranj. Naziv žlahtne komedije nosi morbidna črna komedija Peter Kušter v režiji Ivane Djilas in izvedbi Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica.

Občinstvo je z najvišjo povprečno oceno ocenilo predstavo Pasji dnevnik – Cucki v izvedbi Mestnega gledališča Ptuj, ki je postala žlahtna predstava.

BARBARA GRADIČ OSET

Deli